• Imprimeix

El nou reglament de control oficial, a debat

Carme Chacon subdirectora general de Seguretat Alimentària i Joan Guix secretari de Salut Pública

L'ASPCAT celebra una jornada per donar a conèixer els detalls de la normativa actual, publicada el mes d'abril

El nou reglament de control oficial de la Unió Europea representa «el compromís d'Europa amb al protecció de la salut de la ciutadania i, especialment, en la garantia de la seguretat alimentària». Són paraules del secretari de Salut Pública, Joan Guix, en el decurs de la jornada de presentació de la nova normativa relativa als controls i altres activitats oficials, publicada el mes d'abril passat. La sessió s'ha celebrat amb l'assistència de més de 140 persones dels departaments i les administracions locals, a més de professionals d'empreses del sector primari i representants dels consumidors.

El reglament 2017/625 reforça i integra el sistema de control de tota la cadena agroalimentària sota el mateix marc normatiu. Estableix aspectes nous respecte el marc normatiu anterior, com la col·laboració entre els estats membres de la Unió Europea, un sistema integrat comú de controls de fronteres i un sistema integrat d'informació, entre d'altres.

La jornada, celebrada al llarg d'aquest matí a la seu de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, ha desplegat una visió general del nou marc normatiu, a càrrec d'Iciar Fierros, tècnic de l'Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) i d'una xerrada sobre l'aplicació del reglament en els punts d'inspecció de control fronterer, per Carmen Aramburu, directora de l'àrea de sanitat de la delegació del Govern central a Catalunya.

La subdirectora general de Seguretat Alimentària, Carme Chacon, ha moderat la taula rodona final, dedicada a les novetats i els reptes per als agents de control de la Generalitat i de les administracions locals.

Data d'actualització:  11.07.2017