# 116

Infoacsa

Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Departament de Salut

Impacte gràfic InfoACSA 10
Divendres, 05 de juny de 2015 Imprimeix | Butlletins anteriors

::Actualitat

De l'avaluació a la comunicació: VII Workshop organitzat per l'ACSA sobre avaluació del risc a la cadena alimentària

A la jornada es presentaran estudis d'avaluació del risc i de la normativa i, a més, es tractarà sobre recerca i innovació en productes funcionals

Amb motiu de la celebració de la 17a Edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya, FiraGran 2015, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) vol recordar els Consells de seguretat alimentària per a la gent gran

ACSA i IRTA analitzen les dades aportades pels sol·licitants per avaluar els additius tecnològics per a pinsos

Des del 13 de desembre de 2014 les persones intolerants al gluten, i els al·lèrgics, poden demanar informació dels ingredients en els establiments de restauració i els establiments on es venen aliments sense envasar.

Amunt

::Legislació

S’exclouen de la llista dels materials especificats de risc (MER) el duodè, el còlon i l'intestí prim, amb l’excepció dels últims quatre metres de l’intestí prim

En el DOUE L 113, d’1 de maig, s’ha publicat el Reglament (UE) 2015/704 de la Comissió, de 30 d’abril de 2015, que modifica el Reglament (CE) núm. 1881/2006 pel que fa al contingut màxim de PCB no similars a les dioxines en l’agullat (Squalus acanthias) capturat en estat salvatge.

En el DOGC núm. 6862, de 30.4.2015, s’ha publicat el Decret 62/2015, de 28 d'abril, pel qual s'estableixen mesures per a l'exercici de les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria dels organismes modificats genèticament

Amunt

::Documentació de jornades

Amb la participació de la Agència de Seguretat Alimentària (ACSA)

Amunt

::Publicacions

Sistema de Vigilància i control dels organismes modificats genèticament (OMG) a Catalunya. Període 2012-2014

Aquest document és el novè de la sèrie Sistema de vigilància i control dels organismes modificats genèticament (OMG) a Catalunya, que elaboren el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), l'Agència Catalana del Consum (ACC) i l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Recull els resultats de les actuacions realitzades per les administracions encarregades de la vigilància i del control dels OMG a Catalunya durant els anys 2012, 2013 i 2014.

AcsaBrief Maig/Junyl 2015

Complements alimentosos, fes-ne un consum responsable

L’ASPCAT, el Consell de Col·legi de Farmacèutics de Catalunya i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona donen recomanacions sobre el consum de complements alimentosos

Full informatiu "Mapa de Perills" de periodicitat mensual que recull informació sobre perills detectats en aliments

Amunt

::Receptes

Magdalena sense llet i sense ou

La recepta d'Alícia d'aquest mes és apta per a al·lèrgics a la llet i als ous

© Generalitat de Catalunya