# 113

Infoacsa

Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Departament de Salut

Impacte gràfic InfoACSA 10
Divendres, 06 de març de 2015 Imprimeix | Butlletins anteriors

::Actualitat

El Parlament europeu ha aprovat una resolució no legislativa per tal que la carn utilitzada com a ingredient en aliments processats estigui subjecta a les normes d’etiquetatge del país d’origen, similars a les de la carn fresca.

El Departament de Salut i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments signen un conveni de col·laboració en matèria d'informació, aprofitament i seguretat alimentaris

El Departament de Salut i la Fundació Banc dels Aliments treballen per la promoció de la seguretat alimentària, la distribució d’aliments entre les persones en risc d’exclusió socials i contra el malbaratament d’aliments

Amunt

::Consells per als consumidors

Consells sobre Campylobacter

L’ACSA publica consells per evitar les contaminacions per Campylobacter a les llars

Amunt

::Informes científics

Es va observar una associació positiva entre el consum d’antimicrobians en animals productors d’aliments i l’aparició de resistència en bacteris procedents d’aquests animals sobretot en relació amb Escherichia coli.

S’estabilitzen els casos de campilobacteriosi en les persones i disminueixen els de salmonel·losi

Amunt

::Publicacions

ACSA brief de gener/febrer 2015

La guia es pot consultar des de la biblioteca de recursos de l’apartat web sobre el malbaratament alimentari de la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària (DG SANTE)

Full informatiu "Mapa de Perills" de periodicitat mensual que recull informació sobre perills detectats en aliments.

Amunt

::Receptes

Recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments

La recepta d'aquest mes és apta per a l·lèrgics a la llet, a l'ou i per a persones celíaques

© Generalitat de Catalunya