# 111

Infoacsa

Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Departament de Salut

Impacte gràfic InfoACSA 10
Dilluns, 05 de gener de 2015 Imprimeix | Butlletins anteriors

::Actualitat

La guia publicada té per objectiu millorar la qualitat, l’obertura i la transparència del treball de l'EFSA i de la informació/anàlisi que rep (incloent expedients).

Vídeo: Els comerços d'alimentació han d'informar dels ingredients que provoquen al·lèrgia

Amb la participación de l'Agència de Seguretat Alimentària

Amunt

::Informes científics

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha publicat el cinquè i darrer dictamen sobre el risc que representen els agents patògens en els aliments d’origen no animal, que aborda els riscos de Salmonella, Yersinia, Shigella i Norovirus en bulbs, tiges joves i pastanagues.

Més del 97% de les mostres analitzades a la UE compleixen la normativa sobre residus de plaguicides.

Les micotoxines modificades poden ser alliberades, hidrolitzades, biotransformades i absorbides en el sistema digestiu dels animals i les persones principalment com a micotoxina original

Amunt

::Legislació

A continuació és detallen les principals novetats del Reglament (UE) núm. 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor, que és d’aplicació en la Unión Europea des del dia 13 de desembre de 2014.

Es concedeix una excepció en l’aplicació del contingut màxim d’HAPs durant un període de tres anys en productes carnis i de la pesca fumats , i està previst modificar el contingut d’ocratoxina A en pebre vermell

Amunt

::Publicacions

ACSA brief de novembre/desembre 2014

Document elaborat conjuntament per l’Agència Catalana del Consum, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Medi Natural i l’Agència de Salut Pública de Catalunya

Full informatiu "Mapa de Perills" de periodicitat mensual que recull informació sobre perills detectats en aliments.

Amunt

::Documentació de jornades

El passat 29 de novembre i en el marc de la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Consell Comarcal conjuntament amb la Paeria de Cervera i amb la col·laboració de Càritas i Creu Roja, van projectar un taller de cuina dedicat a la prevenció del malbaratament alimentari. El taller va tenir molt bona acollida amb una participació d’uns 40 assistents.

Comercialització dels productes de la pesca

Amunt

::Les receptes d'Alícia

Mousse de turró

Nova recepta de la Fundació Alícia contra el malbaratament d'aliments

© Generalitat de Catalunya