# 110

Infoacsa

Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Departament de Salut

Impacte gràfic InfoACSA 10
Divendres, 05 de desembre de 2014 Imprimeix | Butlletins anteriors

::Actualitat

Salut Pública i el Col·legi de Metges signen un conveni per a la difusió d'informació sobre seguretat alimentària i promoció de la salut

L’acord vol posar a l’abast dels ciutadans, a través dels metges, qüestions fonamentals relacionades amb l'alimentació

L'ASPCAT col·labora en el Gran Dinar d'Aprofitament de Barcelona

El Gran Dinar és un esdeveniment de sensibilització i conscienciació ciutadana sobre el malbaratament.

L’objectiu de la Jornada és compartir coneixements i experiències sobre riscos i beneficis del consum dels productes de la pesca i sobre les condicions i normes sanitàries que són d’aplicació en la comercialització.

Les guies han de servir perquè els agricultors implantin correctament la gestió integrada de plagues en les seves explotacions

Amunt

::Informes científics

L‘Autoritat Europea de Seguretat Alimentaria (EFSA) ha actualitzat l’avaluació científica sobre al·lèrgens alimentaris.

Segona edició de l'estudi incorpora capítols sobre biomarcadors de micotoxines i un resum amb les dades més importants de les avaluacions de les diferents micotoxines.

Arran del brot de l’E.coli de l’any 2011, la Comissió va demanar a l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) un dictamen científic sobre el risc per a la salut pública que representen els agents patògens en els aliments d'origen no animal.

Amunt

::Legislació

Entra en vigor el Reglament (UE) núm. 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor

Amunt

::Publicacions

La seguretat alimentària és una responsabilitat compartida amb fortes repercussions en la salut de la població, els interessos de les persones consumidores i l’economia del país.

Full informatiu "Mapa de Perills" de periodicitat mensual que recull informació sobre perills detectats en aliments.

Butlletí ACSA brief de novembre

Amunt

::Documentació de jornades

L'ACSA va participar en el taller que es va celebrar l'1 de desembre

Amunt

::Les receptes d'Alícia

Gyozas farcides de carn sense llet, ou ni gluten

La recepta d'Alícia d'aquest mes és apta per a al·lèrgics a la llet, als ous i al gluten

© Generalitat de Catalunya