# 109

Infoacsa

Butlletí de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Departament de Salut

Impacte gràfic InfoACSA 10
Dilluns, 10 de novembre de 2014 Imprimeix | Butlletins anteriors

Agenda

::Actualitat

Recull les diferents possibilitats de flexibilització dels requisits d'higiene establerts i explica el marge de flexibilitat que deixa el paquet d’higiene i com les autoritats catalanes adapten els controls oficials a aquesta situació.

Els estudis de vida útil es modifiquen per abaratir els costos mantenint el màxim rigor científic.

El compromís dels carnissers i els cansaladers és rebaixar un 10% la sal utilitzada i un 5% els greixos perquè els productes elaborats s'ajustin més a les recomanacions que fan els experts en salut.

Amunt

::Retirada del mercat de productes que poden provocar al·lèrgies

Amunt

::Consells per als consumidors

Nou apartat temàtic amb tota la informació relacionada amb els bolets

Amunt

::Consultes

La consulta estarà oberta fins el 16 de gener de 2015

Amunt

::Informes científics

Informe final de l'IRTA

Els nens amb una dieta pobre en iode són el grup més vulnerable a aquest contaminant

Amunt

::Publicacions

Nova edició del full informatiu Mapa de Perills

Amunt

::Documentació de jornades

El taller es va fer a la seu de Creu Roja l’Urgell i hi van assistir 15 voluntaris.

Amunt

::Legislació

En el DOUE L 290 de 4 d’octubre de 2014, s’han publicat les següents correccions d’errors de la versió espanyola dels annexos II i III del Reglament (CE) núm. 1333/2008, i una correcció del Reglament núm.

S’ha publicat el Reglament (UE) núm. 1084/2014 pel que fa a la utilització de difosfats (E 450) com a gasificants i correctors de l'acidesa en masses preparades a base de llevat.

S’ha publicat el Reglament (UE) núm. 1098/2014 pel qual es modifica l'annex I del Reglament (CE) núm. 1334/2008

En el DOUE L 299 de 17 d'octubre de 2014, s'han publicat dos nous reglaments que modifiquen la llista d'additius alimentaris autoritzats a la Unió Europea

Amunt

::Les receptes d'Alícia

La recepta d'Alícia d'aquest mes és apta per a al·lèrgics a la llet, als ous i al gluten

© Generalitat de Catalunya