• Imprimeix

Recomanacions per a la prevenció del mosquit tigre

Aquest mosquit té la capacitat d'actuar com a vector d'algunes malalties, com les produïdes pels virus del Chikungunya, dengue i Zika

Es pot desenvolupar en qualsevol recipient que contingui aigua durant uns set dies. El mosquit pon ous i es desenvolupa en espais petits amb aigua estancada. No els agrada posar els ous en aigües en moviment ni en masses d’aigua grans. El clima i les hores de llum solar són més factors que condicionen el cicle vital del mosquit. Se'n poden trobar actius des de començament de maig fins a final d'octubre, però segons les temperatures aquest període pot variar.

La prevenció és el millor mètode per al control d’aquest mosquit: per el seu control el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d’aigua on pot créixer.

 

Per prevenir la proliferació del mosquit tigre cal evitar les acumulacions d'aigua a casa

 

Buidar dues vegades la setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua: en plats de sota els testos, regadores, piscines de plàstic, plats d’animals domèstics

 

Buidar dues vegades la setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i els tolls

—Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.

 

Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.

Eliminar l'aigua dels recipients on trobem larves del mosquit: joguines, cendrers, gerros, galledes,


 

Com evitar les picades

Evitar l’entrada del mosquit als edificis instal·lant teles mosquiteres que n’impedeixin el pas per finestres, portes i altres obertures.

 

És recomanable portar roba de màniga llarga i pantalons llargs, (millor si són de color clar), així com mitjons.

 

 

Com s'han de guarir les picades

Renteu i desinfecteu bé la zona de la picada.

El tractament és simptomàtic; en cas que persisteixin les molèsties consulteu el vostre metge.

Data d'actualització:  27.08.2015