• Imprimeix

Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF)

Què és?

pantallot-papsf-2El Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF) és una iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya per impulsar el paper de l’atenció primària en l’ajuda a deixar de fumar i en la prevenció el control del consum de tabac.

La xarxa del PAPSF s’estén arreu de Catalunya, amb la implicació de professionals dels equips d’atenció primària i el suport de professionals sanitaris d’altres serveis assistencials. 

 

Què fa?

El PAPSF promou i difon activitats de formació, jornades de treball, recursos i altres serveis de suport per a professionals relacionats amb el tabaquisme. Una de les principals activitats comunitàries que organitza anualment el PAPSF és la Setmana sense fum, amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, deixar de fumar i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. 

El Programa Atenció Primària Sense Fum disposa d’un lloc web amb informació, ajuda i recursos per deixar de fumar, una agenda d’activitats documents i enllaços d’interès relacionats amb el tabaquisme. També ofereix un butlletí electrònic mitjançant subscripció, que es pot fer al mateix web. Els professionals autoritzats –principalment referents de tabac dels equips d’atenció primària- poden accedir a una part privada que permet gestionar l’accés a tractament farmacològic per deixar de fumar.