• Imprimeix

Programa Salut i Escola

264x264_baner3_programa_salut_i_escolaL’objectiu del programa Salut i Escola (PSiE) és millorar la salut dels adolescents mitjançant accions de promoció de la salut, de prevenció de les situacions de risc i d’atenció precoç per als problemes relacionats amb la salut mental, la salut afectiva i sexual, el consum de drogues, alcohol i tabac, en col·laboració amb els centres educatius i els serveis de salut comunitària presents en el territori.

Els eixos fonamentals d'actuació del PSiE són la salut mental; la salut afectiva i sexual; la violència i els maltractaments segons gènere, els hàbits de salut (consum de tabac i altres drogues, altres addiccions, exercici físic, dieta, etc) i els trastorns de la conducta alimentària.

Una de les principals línies d’actuació d’aquest programa és el servei Consulta Oberta, que implica el desplaçament periòdic de professionals de l’infermeria als centres docents per afavorir l’accessibilitat dels adolescents a l’atenció sanitària amb garanties de privacitat, confidencialitat i proximitat.

Recursos complementaris i relacionats

  • Programa Classe sense fum

    “Classe sense fum" és un programa escolar de prevenció del tabaquisme coordinat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut i el Departament d’Ensenyament i, a la ciutat de Barcelona, l'Agència de Salut Pública de Barcelona, en col·laboració amb altres institucions. El programa, que va néixer en el marc del projecte europeu Smoke-free Class, està destinat a l'alumnat de primer cicle d'Educació Secundària Obligatòria, i ha demostrat en diversos estudis la seva efectivitat per reduir l’inici de l’ús de tabac i la progressió cap al consum habitual.

  • El Pep (www.elpep.info)

    ElPep.info és un projecte de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat, coordinat per la Subdirecció General de Drogodependències, per potenciar la difusió dels missatges preventius relacionats amb les drogues i reduir comportaments de risc dels joves d’entre 14 i 17 anys.

  • Estudi sobre conductes relacionades amb la salut dels alumnes de 3r i 4t d'ESO a Catalunya. Curs escolar 2005-2006 pdf icon [511,15 KB ]
Data d'actualització:  16.07.2018