• Imprimeix

Infància i adolescència

L'Agència de Salut Pública de Catalunya estableix un conjunt d'intervencions amb evidència científica i consensuades per professionals per prevenir i promoure la salut des de la primera infància fins al final de l’adolescència.

Si les primeres intervencions comencen amb els cribratges neonatals per detectar precoçment certes malalties (metabolopaties congènites i hipoacúsia), el programa Infància amb Salut recull de manera exhaustiva les activitats preventives i de promoció de la salut al llarg de l’edat pediàtrica que han de seguir els professionals sanitaris. Durant l’etapa de l'adolescència, aquestes actuacions s’emmarquen en el programa Salut i Escola, i per prevenir els embarassos no desitjats, el Programa d’anticoncepció d’urgència.

A més a més, en el marc de les seves funcions de prevenció de la salut física i emocional d’infants i adolescents, l’Agència de Salut Pública de Catalunya també té competències en la definició del protocol que s'ha de seguir als centres sanitaris per a la prevenció de maltractaments infantojuvenils.